Marne Mosterd houdt je gezond!

Wie aan bitterballen denkt, denkt meteen ook aan mosterd. Het is gewoon een lekkere combinatie natuurlijk, maar er zit meer achter. Mosterd is namelijk een uitstekende vetverwerker en doet de bitterballen beter verteren. Combineer vetrijke maaltijden met een vleugje mosterd en de vetten gaan vlugger verbranden. Mosterd op je kaas of kroket dus! Het is gezonder en beter voor je lijn! Dat kleine mosterdzaadje heeft trouwens nog veel meer kwaliteiten. Hippocrates, de Griekse vader van de geneeskunde, was eeuwen geleden al overtuigd van de medicinale werking van mosterdzaad. Mosterdzaadjes zitten boordevol mineralen zoals selenium, fosfor, mangaan en magnesium waardoor ze een ontstekingsremmende werking hebben. Magnesium verlaagt bovendien de bloeddruk en vermindert daardoor het risico op hartaanval. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mosterdzaad ook een anticarcinogene functie heeft. Het zou vooral bij maag-en darmkanker de ontwikkeling van bestaande kankercellen vertragen en de vorming van nieuwe kankercellen voorkomen. Mosterd is ook een uitstekende bron van vitamines uit het B-complex.

Toch moet er helaas ook een minpuntje vermeld worden: mosterd bevat veel zout. Per 100 gram mosterd varieert het zoutgehalte van 1 tot 6 gram, wat niet weinig is. Maar geen nood! Voor de bekwame en gedreven mosterdmakers van marnemosterd.nl gaat het niet alleen om de smaak van het product, ook jouw gezondheid telt! Marnemosterd.nl biedt namelijk 2 zoutarme bereidingen aan: Marne Honingmosterd en Marne Hollandse mosterd. De meer pittige mosterdsoorten zoals Dijon mosterd bevatten meer zout maar door de uitgesproken scherpe smaak ga je er sowieso minder van gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>