Honing en mosterd, de bijtjes en de bloemetjes

Honing en mosterd blijken een geweldige combinatie te zijn, maar wie heeft het ooit verzonnen? Misschien is het spontaan ontstaan. Gele mosterd wordt gemaakt van de Sinapis alba, een plant met kleine gele bloemen. Deze bloemetjes worden door honingbijen woest aantrekkelijk gevonden. De honingbij zorgt hiermee voor de bevruchting van de volgende mosterdplant en zodoende draagt dezelfde honingbij aan het oogsten van het zaad van de plant waarmee men mosterd maakt.

De gele mosterdzaadjes van de Sinapis alba worden ook gebruikt in de honingmosterd van de Groningse mosterdfabriek De Marne. Alle informatie over de voedingswaarden van deze heerlijke mosterd vind je op de website van deze mosterdfabriek op www.marnemosterd.nl.

Toevoeging van honing maakt de van nature pittige mosterd aangenaam mild en zoet. Deze smaak wordt zeer gewaardeerd in verschillende culinaire gerechten, van eenvoudige sandwiches tot vlees- en visgerechten. Je kunt honingmosterd prima verwerken in marinades of dressings. Een dressing maak je door er azijn en/of olijfolie door te mengen. Deze smaakt heerlijk bij zomerse salades. Je kunt ook zelf honingmosterd maken door de honing met een gelijke hoeveelheid mosterd aan toe te voegen. Toevoeging van rietsuiker maakt de mosterd nog zoeter en dat smaakt fantastisch als je er een marinade van maakt voor lams koteletjes of varkenskoteletten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>